Karamarko odgovara Dačiću

Karamarko odgovara Dačiću

05/01/2016 Off By

Nakon sastanka s Mostom Tomislav Karamarko komentarisao je izjave srpskog ministra Ivice Dačića kako očekuje da će s novom Vladom RH imati bolje odnose no što ih je imao s dosadašnjom


Info: AGENCIJE

KOMENTIŠUĆI izjavu srpskog ministra inostranih poslova Ivice Dačića o nadi u bolje odnose, Tomislav Karamarko je rekao da je i njemu u interesu biti u dobrim odnosima sa susedima, no potom se dotaknuo i rešenja pitanja vezanih uz Oluju i ćirilicu u Vukovaru.
Nakon sastanka s Mostom Tomislav Karamarko komentarisao je izjave srpskog ministra Ivice Dačića kako očekuje da će s novom Vladom RH imati bolje odnose no što ih je imao s dosadašnjom.
”Milanovć nas je sa svima posvadio. I unutar EU i unutar prostora susjeda. Nije dobro ono što se dosad radilo i biće puno bolje. Meni je u interesu da sa Srbijom imamo dobre odnose. Moramo riješiti neke stvari poput pitanja Oluje. Ovo nasilno nametanje ćirilice krši članak osam ustavnog zakona o nacionalnim manjinama. Vukovar je naša otvorena rana i imamo poseban senzibilitet. Moramo biti jako suptilni”, zaključio je Karamarko.
Podsjetimo, Dačić je izjavio kako poštuje susede, ali i kako se ne trebaju voljeti jer da onaj ko kaže da nekoga voli na kraju toga istoga najviše mrzi.
“Pljunuo bih na sebe kada bih rekao da ste divni. Mi smo tu i živimo jedni s drugima, boljih nemamo. Kakvi god da smo, dajte da živimo zajedno”, rekao je Dačić dodajući da Karamarka poznaje iz razdoblja kada su oboje bili ministri unutrašnjih poslova te da veruje da će njegova vlada imati više hrabrosti za povlačenje nekih poteza za koje u SDP- nije bilo dovoljno političke hrabrosti. Tom prilikom je istakao da njemu ljubav nije važna, ali zajdnički interesi jesu.