Bela Palanka: Otvorena deonica Koridora 10

Bela Palanka: Otvorena deonica Koridora 10

30/12/2015 Off By

Mi ovaj put moramo da dovršimo u potpunosti do kraja marta 2017 godine. Ostalo nam je 15 meseci. Posle ćemo udvostručiti i putnički i teretni saobraćaj. Želimo da naplatimo drumarinu, imamo više ugostiteljskih objekata, dovedemo nove investitore koji će imati bolje puteve , zaposliti naše ljude iz Bele Palanke, Pirota, Niša


Info: RANKA ČIČAK

 

– DRAGI prijatelji, građani, gradonačelnici, predsednici opština, što ste se smrzli, zar vam je hladno? Vidi ti njih, sede stalno u svojim toplim kancelarijama i samo znaju da traže pare – ovakvom šalom započeo je svoj govor premijer Aleksandar Vučić na minus pet stepeni, bez kaputa, otvarajući pred 5.000 ljudi, novu deonicu Koridora 10 :

– Hvala vam što se radujete ovom putu. Autoputevi nam donose najviše. Donose posao, nove ivesticije. Oni su žila kucavica jedne zemlje. Mi pravimo prekretnicu u modernoj istoriji Srbije. Zahvaljujem radnicima što su poštovali rokove i nisu birali uslove rada. Biće još teških dana i moraćemo da radimo ne birajući samo 25 stepeni. Mi ovaj put moramo da dovršimo u potpunosti do kraja marta 2017 godine. Ostalo nam je 15 meseci. Posle ćemo udvostručiti i putnički i teretni saobraćaj. Želimo da naplatimo drumarinu, imamo više ugostiteljskih objekata, dovedemo nove investitore koji će imati bolje puteve , zaposliti naše ljude iz Bele Palanke, Pirota, Niša. Nije lako. Nema lakih rešenja. I ovaj put od 23,3 kilometara pokazuje koliko je rada potrebno. Bez rada ništa s neba neće da nam padne. Niko nam neće doneti ništa. Ne postoji čarobni štapić. Ali se mi uzdamo u sebe i svoj rad. Samo nam je potreban rad i disciplina, ozbiljnost i odgovornost. za razliku od mnogih drugih koji umeju da čestitaju nove godine i govore lepe reči, ja vas pozivam da dogodine radimo još više i napornije, da se radujemo ovakvim putevima.
Ovaj autoput ostaće vašoj deci i vašim unucima. Dajemo posebne subvencije za investiranje u 5 okruga manje razvijenih. Da krenu u korak s razvijenima. Jednako nam je stalo do Bele Palanke i Babušnice, koliko do Beograda i Novog Sada, Niša. Ako budemo gledali samo lične i partijske interese, nikada ništa nećemo da uradimo. Mene ovde političke partije ne zanimaju. Zanimaju me putevi,fabrike, radnici, zanima me naša Srbija.
Zorana Mihajlović rekla je da je ovaj put radilo, pored grčkih i španskih i 30 srpskih kompanija :
– Jedanaest godina smo pričali da će se ovo otvoriti. Mi smo uspeli da uradjmo. Hvala predsedniku Vlade na podtšci, što ste nas terali da sve ovo uradmo što brže. Sigurna sam da do 2017 završavamo koridor u celini.


NA ISTOČNOM kraku Koridora 10, prema bugarskoj granici danas su otvorene dve deonice – Crna Reka – Ćiflik i Ćiflik- Staničenje, ukupno duge 23,6 kilometara. Izgradile su ih grčka firma Aktor i španska – Rubau. Sve je koštalo 76,6 miliona evra. Izgraena su 23 mosta, pet nadvožnjaka. Na današnjem otvaranju su Koridori Srbije od premijera Vučića, ministarke saobraćaja, Zorane Mihajlović i stranih izvođača radova dobili najlepše ocene za svoju organizaciju ni doprinos izgradnji


Kao i prošle nedelje, na otvaranju pristupnice prema mostu Mihajlo Pupin, okružen masom ljudi koji su vikali – uhapsite Pajtića, Vučić ni danas nije imao mogućnosti da opširnije odgovara novinara. Na pitanje redakcije N1 koja se okomila na smenu ministra vojnog, nije ni imalo šta da se kaže, premijer je odgovorio pitanjem – da li je to najvažnije i da će se sve rešavati u januaru. Sledilo je pitanje zašto ministrova biografija nije objavljena i odgovor da se ona objavljuje prilikom izbora. Okupljen narod počeo je da negoduje na pitanja N1. Premijer je smirio situaciju i rekao da ima strpljenja.

Ima para za Luku Bar

ODGOVARAJUĆI na pitanje novinara hoće li kupiti luku Bar, premijer Vučić je rekao da će Srbija, ako se otvore mogućnosti i ne ugrožavajući nikoga, biti spremna da kupi Luku Bar.
Inače novaca ima i za privlačenje investitora u Srbiju. Sa Turcima se razgovara o novoj fabrici, koja bi zaposlila oko 2.000 radnika..
Za opštinu Pirot, koja je tražila 20 miliona, Vlada je odvojila 12. Uložen je veliki novac u Mišelin fabriku. Premijer obećao da će još pomoći.