Tradicionalni susret sa novinarima Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane

Tradicionalni susret sa novinarima Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane

29/12/2015 Off By

Načelnik Upravekapetan bojnog broda, Petar Bošković: O pozitivnim i dobrim stvarima se retko piše. Takvi smo postali u želji za velikim tiražima i ekskluzivnosti da se bude na prvim stranicama u top vestima


Info: RANKA ČIČAK

NA tradicionalnom novogodišnjem druženju Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane s novinarima, načelnik, kapetan bojnog broda, Petar Bošković ocenio je proteklu godinu kao jednu od manje lakih za sistem odbrane:

– S druge strane, ovo je jedna od najuspešnijih godina po mnogo čemu. Ovo je jedna medijska gladijatorska arena na kojoj nije lako i u kojoj, ukoliko niste spremni, teško opstajete, pa zato je bolje ne ulaziti. O pozitivnim i dobrim stvarima se retko piše. Takvi smo postali u želji za velikim tiražima i ekskluzivnosti da se bude na prvim stranicama u top vestima. Želim vam da pomognete da vratimo osmeh na lice ne samo našem sistemu, već i u celoj državi. Da se piše prvo pozitivno, a negativno je najlakše. Nemojte odmagati, već pomažite čoveku, instituciji i svemu što prepoznajete kao dobro i pozitivno.

Rezultati Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2015.

UPRAVA za odnose sa javnošću na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike medija predstavila je rezultate rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2015. godini. U filmu i brošuri, koji su podeljeni novinarima, istaknute su najvažnije aktivnosti kojima su, tokom godine na izmaku, pripadnici Ministarstva i Vojske posvetili svoj rad, zalaganje, znanje i spremnost da uvek i u svim uslovima služe Srbiji i budu uz svoj narod.

Najvažnije celine u kojima su pokazana dostignuća u 2015. godini su jačanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, vežbe nacionalnog i multinacionalnog karaktera, učešće u mirovnim operacijama pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije, razvoj i modernizacija naoružanja i vojne opreme i učinak preduzeća namenske industrije i njihovi izvozni rezultati.

Zapaženi rezultati ostvareni su i u obnovi ratnih i mirnodopskih rezervi, renoviranju brojnih vojnih objekata, poligona i strelišta, a vojska je ponovo u kasarnama u Zrenjaninu i Požegi. Odziv mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka raste iz godinu u godinu, kao i broj prijavljenih u vojne škole.

Finansijska disciplina i mere štednje dali su značajne rezultate, što je omogućilo da se povećaju sredstva za subvencionirano stambeno kreditiranje pripadnika Vojske i rešavanje stambenih pitanja.

Ambiciozno i sa brojnim planovima ulazi se u Novu 2016. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaju posvećeni svojim misijama, sa željom za još veći učinak u cilju jačanja odbrambenih sposobnosti, doprinosa miru u svetu i pomoći stanovništvu kad god to zatreba.♦