Otrkiveni krijumčari nafte

Otrkiveni krijumčari nafte

27/12/2015 Off By

Tokom akcije, policija je, u priobalju u blizini ušća Velike Morave u Dunav, pronašla tank-čamac sa oko 300 litara dizel goriva, traktor sa prikolicom, u kojoj su se nalazila tri rezervoara sa ukupno 3.000 litara dizel goriva, kao i motornu pumpu za pretakanje goriva. Ukupna tržišna vrednost zaplenjenog goriva iznosi oko 3.300 evra


Info: PRESS BIRO MUPA

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u proteklih 48 časova sproveli su akciju pojačane kontrole stanja bezbednosti na rekama Dunav i Velika Morava i priobalju ovih reka, kako bi otkrilii suzbijanja protivzakonitih radnji i krijumčarenja akcizne robe.

Tokom akcije, policija je, u priobalju u blizini ušća Velike Morave u Dunav, pronašla tank-čamac sa oko 300 litara dizel goriva, traktor sa prikolicom, u kojoj su se nalazila tri rezervoara sa ukupno 3.000 litara dizel goriva, kao i motornu pumpu za pretakanje goriva. Ukupna tržišna vrednost zaplenjenog goriva iznosi oko 3.300 evra.
U saradnji sa Tržišnom inspekcijom, izvršena je analiza goriva, kojom je utvrđeno da se radi o evro-dizelu stranog porekla.
Protiv dvojice osumnjičenih iz Kuliča kod Smedereva, Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu biće podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.♦