Levica Srbije u osnivanju predlaže Zakon o poreklu imovine

Levica Srbije u osnivanju predlaže Zakon o poreklu imovine

24/12/2015 Off By

Samostalni poslanici Borislav Stefanović i Ivan Jovanović predložili su u ime Levice Srbije u nastajanju, zakon o oduzimanje viška imovine koja je nedokaziva u odnosu na primanja


 

POKRET “Levica Srbije”(u osnivanju) podneo je danas Skupštini Srbije Predlog zakona o poreklu imovine, kojim se uređuju uslovi, postupak i organi nadležni za ispitivanje i utvrđivanje porekla imovine čija vrednost prelazi 100.000 evra.

ivan2412

Samostalni poslanici Borislav Stefanović i Ivan Jovanović predložili su u ime tog pokreta zakon, a Stefanović je izjavio medijima da je njime predviđeno oduzimanje viška imovine koja je nedokaziva u odnosu na primanja, te uplaćivanje tih sredstava u budžet.
Reekao je da ovog zakona treba da se boje oni koji imaju 50.000, 60.000, 70.000 evra, a koji imaju neku funkciju ili su u vrhu političkih stranaka, budući da se odnosi na imovinu čija je vrednost preko 100.000 evra.
Bivši demokrata smatra da bez ovog zakona nije moguće normalno privredno poslovanje, ni vladavina prava, ni poštovanje zakona, ni elementarna pravda.♦