Beograd: Svečano obeležen dan otvaranja prvih poglavlja

Beograd: Svečano obeležen dan otvaranja prvih poglavlja

15/12/2015 Off By

Bilo je teško da sve to postigne ova vlada, naročito u situacijama neargumetovanih i zlonamernih kritika bivših funkcionera u štampi, po kafanama i društvenim mržama. Dobro je to što su napore vlade odmah prepoznale i podržale sve evropskr institucije


 

Info: RANKA ČIČAK

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić proslavio je danas, u zgradi Jugoslovenske kinoteke, sa zvaničnivcima Srbije i diplomatskim korom otvaranje prvih poglavlja Srbije sa EU.

On je rekao da je konačno ostvaren san svih dosadašnjih vlada. Nalazimo se skoro u Evropi, a u svetu smo smatrani već kao njeni članovi. Osim toga privreda Srbije, koja je bila pred bankrotom, danas je na snažnim nogama, pa je i to doprinelo bržem otvaranju poglavlja. Strani investitori zainteresovani su za ulaganja kod nas koa da smo deo EU.
Bilo je teško da sve to postigne ova vlada, naročito u situacijama neargumetovanih i zlonamernih kritika bivših funkcionera u štampi, po kafanama i društvenim mržama. Dobro je to što su napore vlade odmah prepoznale i podržale sve evropskr institucije. Zato se premijer zahvalio i prijateljima iz Evrope na dosadašnjoj podržci i rekao da je sada na Srbiji da nastavi modernizaciju zemlje kako bi što pre obavila teške zadatke narednih poglavlja.Premijer je najavio otvaranje deonice koridora 10 do kraja ovegodine. Predsednik evropske komisije u Srbiji Majkl Davenport najlepšim rečima pohvalio je i Premijera i vladu. Rekao je da je nesebična pomoć Srbje u izbegličkoj krizi pokazala da ona ima snage, volje i mogućnosti da rešava izložene problemr Evrope.
Posle svečanosti Premijer se uključio u program B92, čija je novinarka bila povod da se smeni ministar Bratislav Gašić.
Na primedbu novinra da Gašić priča kako je pravi razlog za njegovu smenu zahtev američkih i evropskih prdstavnika u Srbiji, Premijer odgovara da su oni to potražili, nikada ne bi ih poslušao.
Prijemu je prisustvovao i ministar Gašić, ali izjave nije davao.♦