Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

10/12/2015 Off By

Neretko nam se dogodi da samo 10 decembra mislimo na to. Sve ostale dane imamo druga posla. A ne bi smelo da se dogodi da imamo važnija posla od poštovanja ljudskih i dečjih prava, rekaoje premijer


Info: RANKA ČIČAK

PUNA sala Dečjeg kulturnog centra dugo je aplaudirala, kada je na njihovo obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava pod sloganom «I ja imam prava», sigao premijer, Aleksandar Vučić. On je odmah tražio reč i kazao deci da do juče o ljudskim pravima nismo znali ništa:

– Plašim se da smo se više ponašali u skladu s našim tradicionalnim shvatanjima, sa onim što su bili običaji koji su dolazili iz porodice. Nekada su to bili vrlo dobri običaji, nekada nisu. Danas je važno da vi znate da imate svoja prava. Neretko nam se dogodi da samo 10 decembra mislimo na to. Sve ostale dane imamo druga posla. A ne bi smelo da se dogodi da imamo važnija posla od poštovanja ljudskih i dečjih prava.
Vučić je deci rekao da je zemlja bila u teškom ekonomskom položaju, ali smo najteže već prebrodili i čekaju nas sve bolji dani:
– Ali, neče nam biti bolje ako ne brinemo o ljudskim pravima. Govorim opravima dece, žena, nacionalnih manjina, onih koji su drugačiji ne samo po ubeđenjima, već i po prirodi. Oni za to nisu krivi i ni po čemu nisu gori od nas. Mi moramo svakom čoveku i svakom detetu da obezbedimo istu šansu. Bez obzira koliko je bogat, odakle dolazi. A posle toga, uspeh dolazi samo ako se radi i uči…♦