Radni ručak Vučića sa ambasadorima zemalja EU

Radni ručak Vučića sa ambasadorima zemalja EU

08/12/2015 Off By

 


Premijer Vučić obavestio je ambasadore o ekonomskom napretku, političkoj situaciji u Srbiji, odnosima u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom, kao i poslednjim dešavanjima na KiM


ambasadori
Info: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas tokom radnog ručka u zgradi Geozavoda sa ambasadorima zemalja Evropske unije i šefom Delegacije EU u Srbiji, sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije i međuvladinoj konferenciji planiranoj za 14. decembar u Briselu, tokom koje će biti otvorena prva poglavlja.

Premijer Vučić obavestio je ambasadore o ekonomskom napretku, političkoj situaciji u Srbiji, odnosima u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom, kao i poslednjim dešavanjima na KiM.
Premijer je zahvalio na podršci koju predstavnici zemalja EU pružaju Srbiji tokom procesa pregovora za članstvo i na podršci otvaranju prvih poglavlja. Na sastanku je zaključeno da je ovo bila dobra godina za Srbiju, koja je pored izlaska iz recesije, smanjenja fiskalnog deficita, dovela i do otvaranja prvih poglavlja na evropskom putu Srbije.