Konferencija za medije Vučića i Štajnmajera

Konferencija za medije Vučića i Štajnmajera

04/12/2015 Off By

 


Nemački ministar spoljnih poslova ocenio je da je Srbija spremna za saradnju u rešavanju migrantske krize i da je saradnja sa Srbijom po tom pitanju „kakva se samo poželeti može”


vucic i nemac
ALEKSANDAR VUČIĆ izjavio je danas da je Srbija spremna da prihvati dodatne obaveze u rešavanju migrantske krize ukoliko to od nje zatraže Nemačka i Evropska unija (EU).

„Sve što dobijemo kao evropski zadatak, Srbija će ispuniti”, rekao je Vučić posle sastanka sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom koji u Beogradu učestvuje na Ministarskom savetu OEBS-a posle kojeg njegova zemlja preuzima predsedavanje tom organizacijom.
Nemački ministar spoljnih poslova ocenio je da je Srbija spremna za saradnju u rešavanju migrantske krize i da je saradnja sa Srbijom po tom pitanju „kakva se samo poželeti može”.
„Upravo ste čuli od premijera da ukoliko EU ima neke konkretnije projekte, s obzirom na glavnu rutu preko Zapadnog Balkana, Srbija je spremna na još veću saradnju. Smatram da je to ono što Nemačka i EU samo mogu poželeti”, rekao je on.
Štajnmajer je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao i da Srbija „nije ispostavljala finansijske zahteve Nemačkoj i EU”.
Kako je rečeno nakon sastanka, Vučić i Štajnmajer su razgovarali i o regionalnoj stabilnosti i ekonomskoj saradnji, a premijer Srbije rekao je da nemačke firme u Srbiji zapošljavaju 30.000 ljudi i da je Srbija zahvalna Nemačkoj za podršku za otvaranje pristupnih pregovora sa EU.♦