Svetski mediji o ubistvu vojnika u Sarajevu

Svetski mediji o ubistvu vojnika u Sarajevu

19/11/2015 Off By

 


Reuters navodi da je ubica član ultra-konzervativnog selefijskog pokreta koji je izvršio samoubistvo nakon što je policija opkolila kuću u kojoj se nalazio posle ubistva vojnika

atentat bih
Info: AGENCIJE

SVI regionalni i svetski mediji prenose vest o ubistvu dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH, pa tako zagrebački Jutarnji.hr prenose tekst “Avazovog” portala s naslovom Potjera u Sarajevu Automatskim oružjem ubio dvojicu vojnika, trećeg ranio, pucao i prema busu: ‘Vjerujemo da je napadač pripadnik vehabijskog pokreta” i u tekstu navode da su pucnjavi ubijene dve osobe, i da je osumnjičeni za ubistvo nakon što ga je policijan opkolila u jednoj kući izvršio samoubistvo.

Reuters u svom tekstu navodi da su ubijena dva vojnika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i da policija traga za počiniocem ovog kako navode terorizma.
U tekstu Reuters navodi da je ubica član ultra-konzervativnog selefijskog pokreta koji je izvršio samoubistvo nakon što je policija opkolila kuću u kojoj se nalazio posle ubistva vojnika.
Britanski Dailymail.co.uk. u svom tekstu navodi da su ubijena dva pripadnika bh. vojske kada je napadač ušao u kladionicu i otvorio vatru iz automatskog oružja.
Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus koji se u tom trenutku nalazio u blizini, navodi se u teksu Dailymaila.
Dailysabah.com u svom teksu navodi da se u Sarajevu desio teroristički napad i da su ubijena dva vojnika. Dailysabah navodi da je policija opkolila kuću u kojoj se nalazi osumnjičeni Enes Omeragić.
Crnogorske Vijesti.me navode da brojne policijske snage u Sarajevu tragaju za Enesom Omeragićem koji je osumnjičen da je ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH u jednoj kladionici u sarajevskom naselju Rajlovac.
Vijesti.me navode da su ubijeni vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Vijesti. me su pratile uživo dešavanja u Sarajevu, te su naveli da je Enes Omeragić izvršio samoubistvo.♦