Dejli Mejl: Izbeglice predstavljene kao pacovi

Dejli Mejl: Izbeglice predstavljene kao pacovi

18/11/2015 Off By

 


Ubrzo nakon objave crteža onlajn zajednica je osudila korištenje nacističkog recepta koji je viđen u “Das Kleine Blatt”. Crtež predstavlja pacove isterane iz Nemačke, dok se vrata “demokratskih” država za iste ne otvaraju


DEJLIMEJL
Info: AGENCIJE

BRITANSKI list Dejli Mejl prešao je granicu objavivši crtež koji neodoljivo podseća na delo nacističke propagande iz 1939. godine.

Karikaturista Stanley Mac McMurtry pokušao je da predstavi ulazak sumnjivih osoba u Evropu, prerušenih kao izbeglice i koristio recept koji je poslednji put viđen u Nemačkoj zatrovanoj nacizmom i antisemitizmom.

Mac je sumnjive izbeglice predstavio kao pacove na identičan način kao što su Jevreji predstavljeni na crtežu pod nazivom “Das Kleine Blatt” iz 1939. godine.
Takođe, među samim izbeglicama nalazi se i silueta muškarca koji u Evropu unosi oružje.

Ubrzo nakon objave crteža onlajn zajednica je osudila korištenje nacističkog recepta koji je viđen u “Das Kleine Blatt”. Crtež predstavlja pacove isterane iz Nemačke, dok se vrata “demokratskih” država za iste ne otvaraju.

Ove godine azil je zatražilo blizu 750.000 izbeglica i migranata koji uglavnom beže iz ratom razorenih područja Bliskog istoka.♦