Vanredno stanje u Francuskoj – granica zatvorena

Vanredno stanje u Francuskoj – granica zatvorena

14/11/2015 Off By

Oko 1.500 specijalaca raspoređeno je po najprometnijim lokacijama u glavnom francuskom gradu, a danas ne rade škole, univerziteti, muzeji, prodavnice i druge javne ustanove


napadi-u-parizu-

Info:Agencije


NAKON proglašenja vanrednog stanja u Francuskoj i jačanja kontrole granica te zemlje, jutro nakon terorističkih napada u Parizu osvanulo je uz brojne policijske snage na ulicama i zaključane sve javne ustanove.
Oko 1.500 specijalaca raspoređeno je po najprometnijim lokacijama u glavnom francuskom gradu, a danas ne rade škole, univerziteti, muzeji, prodavnice i druge javne ustanove.
Svi koji prelaze granicu podvrgnuti su strogim kontrolama.
Vlasti su od stanovnika zatražile da ne izlaze iz svojih domova, a policija je potvrdila da su ovi napadi na sedam lokacija u Parizu bili koordinirani.
Nove informacije kažu da su napadači bili odeveni kao civili, da su dobro poznavali grad, a stanovnici su šokirani nespremnošću francuskih vlasti da raskrinkaju jedan ovako dobro koordiniran napad.
U jednom od najgorih terorističkih napada na evropskom tlu, drugom ove godine u Francuskoj, napadnuti su restorani, kafići, nacionalni stadion i koncertna dvorana, a zvanični broj mrtvih mogao bi biti veći od 150.♦