Stefanović razgovarao sa izvestiocem Komiteta za migracije PSSE Tineke Strik

Stefanović razgovarao sa izvestiocem Komiteta za migracije PSSE Tineke Strik

12/11/2015 Off By

Ministar je informisao Tineke Strik o situaciji u Srbiji kada je u pitanju migrantska kriza i o merama i aktivnostima koje država Srbija i Ministarsvo unutrašnjih poslova preduzimaju po tom pitanju


stefanović1211
Info: Press Biro MUP – a

 

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa Tineke Strik, izvestiocem Komiteta za migracije, izbeglice i raseljena lica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, zaduženom za praćenje situacije u državama kroz koje migranti prolaze na svom putu ka Evropskoj Uniji.

Ministar je informisao Tineke Strik o situaciji u Srbiji kada je u pitanju migrantska kriza i o merama i aktivnostima koje država Srbija i Ministarsvo unutrašnjih poslova preduzimaju po tom pitanju.
Ministar je ponovio stav Vlade Republike Srbije da Srbija neće da diže ograde na svojim granicama i istakao neophodnost da se na evropskom nivou donese dugoročno održivo rešenje.
Stefanović je naglasio da država Srbija odgovorno pristupa tom problemu i spremna je da ponese svoj deo tereta, ali da ne može da bude sama u tome i da joj je neophodna direktna finansijska pomoć, kao i pomoć u materijalno tehničkom opremanju.♦