Recept: Veganska pasta sa belim lukom

Recept: Veganska pasta sa belim lukom

12/11/2015 Off By

veganska pasta
Izbor MARIJA RADOVIĆ

 

Potrebno:
3 šolje paradajza
Pakovanje paste
Maslinovo ulje
8 čenova belog luka
So
Biber
3 kašike brašna
1 šolja povrćnog temeljca
2 srednja crvena luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa ubacite paradajz da se peče uz malo maslinovog ulja i soli.
Ostavite u rerni dok ne omekša, pa izvadite i sklonite sa strane.
U međuvremenu, pripremite sos.
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk i crveni luk.
Dodajte malo soli, pa stavite da se krčka oko 3 – 4 minuta.
Konstantno mešajte.
Kada se omekša, polako umešajte bademovo mleko ili temeljac.
Nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne.
Ukoliko želite da sos bude kremast, sastojke ubacite u blender i tako napravite.
Poslužite toplo i pospite svžim biberom, bosiljkom i veganskim parmezanom.♦