LSV pita: Kakva je to racionalizacija EPS-a?‚Gase “Elektrovojvodinu”, a formiraju “Elektrosever” u Kosovskoj Mitrovici?!

LSV pita: Kakva je to racionalizacija EPS-a?‚Gase “Elektrovojvodinu”, a formiraju “Elektrosever” u Kosovskoj Mitrovici?!

11/11/2015 Off By

Iako je izboreno da nacionalni operativni dispečerski centar tako reorganizovanog EPS-a bude premešten u Novi Sad i da u našoj „Elektrovojvodini“, u kojoj je pola veka ulagano u znanje, ljude i opremu bude „srce“ sistema za celu Srbiji, i dalje tvrdimo i upozoravamo da je čitava reorganizacija EPS-a po zamisli generalnog direktora Aleksandra Obradovića – katastrofalna ideja


elektrovojvodina-rtv-jpg_660x330
Info: Press LSV

 

KAKO je moguće da menadžment Elektroprivrede Srbije gasi “Elektrovojvodinu”, koju su izgradili građanke i građani Vojvodine, koja je uspešno i profitabilno radila duže od pola veka i imala najbolju naplatu u državi , a da se najavljuje otvaranje “Elektrosevera” i “EPS trgovine”, dve nove kompanije u Kosovskoj Mitrovici?

Kakvi su to dvostruki aršini? “Elektrosever” može da se formira, a “Elektrovojvodina” mora da se ugasi?
Kakva je to racionalizacija poslovanja u kojoj se gasi ukupno pet privrednih društava u državi, počev od “Elektrovojvodine” pa do “Elektroistoka”, i u Beogradu centralizuju njihov novac i imovina, a onda pravi jedno novo privredno društvo?
Iako je izboreno da nacionalni operativni dispečerski centar tako reorganizovanog EPS-a bude premešten u Novi Sad i da u našoj „Elektrovojvodini“, u kojoj je pola veka ulagano u znanje, ljude i opremu bude „srce“ sistema za celu Srbiji, i dalje tvrdimo i upozoravamo da je čitava reorganizacija EPS-a po zamisli generalnog direktora Aleksandra Obradovića – katastrofalna ideja.
Ponavljamo: potrebnije je nego ikada predložiti i usvojiti novi zakon o upravljanju EPS-om kako bi se izbeglo da uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala.iru navedenog projekta.♦