Uhapšeni narko bosovi u četiri odvojene akcije srpske policije

Uhapšeni narko bosovi u četiri odvojene akcije srpske policije

06/11/2015 Off By

Na osnovu informacije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u Francuskoj je uhapšeno devet osoba, a kod nas u okviru iste akcije, u saradnji sa francuskom policijom, još četiri osobe u Kruševcu, Kuli, Novom Pazaru i Kraljevu


biromkzn
Info: Press Biro MUP-a

 

NA današnjoj konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslovo Nebojša Stefanović saopštio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u četiri odvojene akcije 14 osoba zbog više teških krivičnih dela i razbili lance trgovine drogom i oružjem i identifikovali jednog od osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima u Kumanovu.

U Novom Pazaru uhapšen je jedan od najvećih krijumčara heroina na Balkanu, M.T. iz Novog Pazara, sa još četiri osobe iz Novog Pazara i Tutina. Na osnovu višemesečnog operativnog rada Uprave kriminalističke policije, predvođena specijalnim jedinicama MUP – a, policija je upala u prostorije na teritoriji Novog Pazara i Tutina, koje su koristili uhapšeni.
“Ova grupa se sumnjiči da je duži niz godina krijumčarila heroin sa područja Turske na teritoriju Republike Srbije i zapadne Evrope. U poslednjih četiri meseca policija je zaplenila 13 kilograma heroina koji je pripadao ovoj kriminalnoj grupi i na taj način razotkrila i vrh piramide krijumčarenja droge. Pronađeno je i automatsko oružje“ naveo je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, opisujući ovu izuzetno uspešnu akciju.
Istovremeno, u Novom Sadu, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapšen je i jedan od najvećih krijumčara droge M.N, kao i još tri osobe koje su nudile novac svedoku saradniku da promeni iskaz u sudskom postupku, koji se vodi protiv M.N. zbog krijumčarenja oko 200 kilograma narkotika.
Na osnovu informacije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u Francuskoj je uhapšeno devet osoba, a kod nas u okviru iste akcije, u saradnji sa francuskom policijom, još četiri osobe u Kruševcu, Kuli, Novom Pazaru i Kraljevu.
„Radi o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem oružja na teritorijama Srbije i Francuske. Ovim je presečen svakako najveći lanac krijumčarenja oružja između ove dve države i smatra se veoma uspešnom zajedničkom akcijom srpske i francuske policije“, istakao je ministar Stefanović.
Takođe, na osnovu poternice Interpola, na administrativnom prelazu Brnjak, uhapšen je B.B. iz Kumanova, osumnjičen da je pružao kompletnu logističku podršku za terorističke napade na policijske stanice i na policiju, ali i na civile, na teritoriji Republike Makedonije.
„Svakako sam zahvalan policiji na dobrom radu. Ovo je jedan od uspešnijih dana za srpsku policiju. Nastavljamo sa borbom protiv kriminala, imaćete priliku da i u budućnosti čujete dobre rezultate“, zaključak je ministra unutrašnjih poslova na današnjoj konferenciji za medije.♦