Zaplenjeno  5 kilograma  marihuane

Zaplenjeno 5 kilograma marihuane

06/11/2015 Off By

 

Pretresom kuće, na području Bačke Palanke, policija je pronašla oko 4.700 grama ove biljke koju je, kako se sumnja, vlasnik M. P. (1979) sadio u svom dvorištu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca i u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak


 

DSCN4654

Info: Press Biro MUP – a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu juče su zaplenili oko pet kilograma suve biljne materije za koju sumnjaju da je marihuana, kao i prah nalik na heroin i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci. Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je nelegalno proizvodila i prodavala narkotike, a protiv još pet biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku.

Pretresom kuće, na području Bačke Palanke, policija je pronašla oko 4.700 grama ove biljke koju je, kako se sumnja, vlasnik M. P. (1979) sadio u svom dvorištu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca i u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak.
POLICIJA je juče pretresla i kuću tridesetšestogodišnjeg meštanina Sremske Kamenice, u kojoj je pronašla blizu 250 grama identične biljne materije, semenke indijske konoplje, bočicu „metadona“, digitalnu vagu za precizno merenje i opremu za pakovanje narkotika.
Prethodno je vlasnik kuće zatečen u automobilu sa dvadesetdevetogodišnjakinjom iz Zrenjanina kod koje je pronađeno petnaest kesica sa biljkom nalik na marihuanu. Protiv oboje biće podnete krivične prijave za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
U NOVOM SADU i Vrbasu, policija je otkrila i troje osumnjičenih za neovlašćeno držanje narkotika i zaplenila biljnu materiju, odnosno prah za koje se sumnja da su marihuana i heroin, kao i tablete.
Protiv svih će biti podnete krivične prijave, u redovnom postupku♦