Marko Đurić: Priština pokazala nameru da odstupi od Briselskih dogovora!

Marko Đurić: Priština pokazala nameru da odstupi od Briselskih dogovora!

29/10/2015 Off By

Priština ne samo što na tome ništa nije napravila, već je sada odlučila da sve preda svom Ustavnom sudu na razmatranje


Đurić
Ranka Čičak – [email protected]

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je danas u Beogradu na vanrednoj konferenciji za novinare da je Priština, odlukom da Ustavni sud odluči o Zajednici srpskih opština, stavila pod noge Briselski sporazum. Pokazala je jasnu nameru da odstupi od svega što je dogovoreno u Briselu.

Đurić je rekao da ovo nije jedini antibriselski akt Kosova :
– Od prvog novembra oni nameravaju da zabrane građanima sa registracijama gradova iz Srbije da, kao do sada, samo s ličnom kartom ulaze na Kosovo. Naši građani bi morali da traže ulazno izlazne dokumente. Mislim da sve ovo ne sme da ostane bez intervencije EU. Predsednik Vlade Srbije je 25 avgusta postigao u Briselu dogovor o osnivanju srpskih opština. Priština ne samo što na tome ništa nije napravila, već je sada odlučila da sve preda svom Ustavnom sudu na razmatranje. U najmanju ruku sve žele da odlože, jer im osnivanje zajednice srpskih opština ne ide na ruku. Ja znam da im nije prijatan suzavac u Skupštini, ali, čini mi se da to može biti i dogovorena akcija s opozicijom. Šta bi oni rekli da i mi tako dogovaramo akcije snašom opozicijom.
Đurić kaže da Srbija neće da ćuti. Čeka se povratak premijera Vučića iz Rusije, kako bi se Vladi za sutrašnju sednicu predložile mere odgovora na ovaj novi pritisak na nju. ♦