LSV: Da li će Ministarka ispuniti obećanje?

LSV: Da li će Ministarka ispuniti obećanje?

25/10/2015 Off By

Stanovnici Laćarka nekoliko godina rizikuju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, jer u Beogradu i nadležnim ministarstvima niko nema vremena, niti ga interesuje da rekonstruiše pet kilometara državnog puta koji prolazi kroz ovo mesto


laćarak

Info: Press LSV


GRADSKI odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine će pažljivo pratiti da li će i kada biti realizovano obećanje o rekonstrukciji puta u Laćarku i podsećati ministarku Zoranu Mihajlović na njene reči da će ti radovi početi u narednih nekoliko meseci.

Stanovnici Laćarka nekoliko godina rizikuju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, jer u Beogradu i nadležnim ministarstvima niko nema vremena, niti ga interesuje da rekonstruiše pet kilometara državnog puta koji prolazi kroz ovo mesto.

Poslanici LSV su u nekoliko navrata o tom putu postavljali pitanja, poslednji put 30. jula lično ministarki Zorani Mihajlović, ali i njenim prethodnicima.

Odgovora nije bilo, sve do juče kada je ministarka boraveći u Laćarku lično izjavila da je novac obezbeđen i najavila početak radova.

Ona je tada primetila i da su „ovih pet kilometara državnog puta ujedno i jedina direktna veza ovog kraja sa Republikom Srpskom”, što je očito drugi presudan detalj.

Dakle, da nije blizu predizborna kampanja i da nije slučajno primetila da je reč o putu koji je direktna veza sa Republikom Srpskom, stanovnici ovog dela Srema bi i dalje rizikovali svoje živote i živote putnika namernika, gubili zube i amortizere na rupetinama. Džabe uredno plaćanje poreza i svi apeli.

Ligašice i ligaši u Sremskoj Mitrovici će pažljivo pratiti, da li će, kada i kojom dinamikom biti konačno rekonstruisan ovaj putni pravac i podsećati ministarku na njeno obećanje. Takođe, pažljivo ćemo pratiti da li i šta radi i preduzima na drugim putnim pravcima u Sremu.

Jer, ne mogu svi putevi da vode u Republiku Srpsku. Neki putevi vode, recimo, od Mitrovice kroz Laćarak do Martinaca, Kuzmina i Šida.

Budući da u Vojvodini niz putnih pravaca ne vodi u Republiku Srpsku, po toj logici mnogi od njih ne bi nikada bili rekonstruisani, naročito u periodu između izbornih kampanja. Zato je potrebno da se Vojvodini prebace i nadležnosti i novac za njihovo sprovođenje, pa da o tim putevima sami brinu.<