Продубљивање сарадње са Италијом у оквиру стартап и научног екосистема

Продубљивање сарадње са Италијом у оквиру стартап и научног екосистема

11/06/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг, НИТРА/Зоран Петровић

 

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић састала се данас са амбасадором Републике Италије у Србији Луком Горијем, са којим је разговарала о могућностима даље сарадње две земље у области науке и технолошког развоја.

Министарка Беговић истакла је спремност Србије за наставак и продубљивање сарадње са Италијом, наводећи да је досадашња сарадња у многим областима са овом земљом чврст темељ за њен наставак, нарочито у оквиру стартап и научног екосистема.

Беговић је навела да је потребно да се будуће заједничке активности добро испланирају, како би се искористили резултати досадашњих заједничких пројеката.

Амбасадор Гори указао је да је Република Србија једина земља са којом је Италија организовала три форума, од тога два са Министарством науке, технолошког развоја и иновација и додао да та земља жели да настави одличну сарадњу са Србијом и са овим министарством.

Како је додао, Италија жели да организује још један заједнички форум, овог пута у Италији, као и да повеже Државни дата центар у Крагујевцу са Дата центром у Болоњи.

Амбасадор Италије је додао и да Италија жели да предложи потенцијално потписивање Меморандума о разумевању између БИО4 Кампуса и компаније Arexpo.