Наставак унапређења билатералних односа са Мексиком

Наставак унапређења билатералних односа са Мексиком

10/06/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Мексика у Србији Карлосом Феликсом о наставку добре сарадње и унапређењу билатералних односа.

Вучевић је пренео захвалност Мексику на уздржаном ставу приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН. Премијер је истакао да ова резолуција неће никако допринети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа.

Премијер је нагласио да Србија веома цени подршку Мексика по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Вучевић је подвукао да потенцијал за јачање економске сарадње, која је заснована на традиционалном пријатељству и блискости два народа, постоји у областима пољопривреде и индустрије.

Премијер је поручио да је Мексико земља коју Србија изузетно цени и да се, као председник Владе, радује будућој сарадњи, као и скорим посетама на високом и највишем нивоу из те земље, што ће означити добар нови почетак у билатераним односима.

Амбасадор Карлос Феликс је рекао да су односи две земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пренео да Мексико неће променити своју позицију по питању Косова и Метохије.

Феликс је срдачно честитао председнику Владе Србије Милошу Вучевићу на преузимању нове функције и предао писмо честитке председнице Мексика Клаудије Шајнбаум.