Niš: Velika policijska akcija

Niš: Velika policijska akcija

11/10/2015 Off By

Pretresom putničkih motornih vozila, u Nišu, policija je pronašla dva paketa sa izvesnom količinom marihuane, špric sa iglom u kome se nalazila supstanca za koju se sumnja da je heroin. Policija će podneti dve krivične prijave, u redovnom postupku, protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i neovlašćeno držanje opojne droge


 

policija-u-centru-

ilustracija

Info: Press Biro MUP – a

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u toku vikenda, sproveli akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Policijske uprave i tom prilikom uhapsili jednu osobu, kontrolisali 227 lica, 27 putničkih motornih vozila i 53 ugostiteljska objekta.

Policija je uhapsila D. Đ. (1985) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom legitimisanja i kontrole D. Đ. je pokušao da pobegne i tom prilikom odbacio dva paketa sa oko osam grama sintetičke droge. Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova. Nakon saslušanja, od strane Višeg suda u Nišu i pritvor u trajanju do 30 dana.
Pretresom putničkih motornih vozila, u Nišu, policija je pronašla dva paketa sa izvesnom količinom marihuane, špric sa iglom u kome se nalazila supstanca za koju se sumnja da je heroin. Policija će podneti dve krivične prijave, u redovnom postupku, protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i neovlašćeno držanje opojne droge.
Takođe, policija je prilikom pretresa stana tridesetdvogodišnje osobe u Nišu pronašla plastičnu kesu u kojoj se nalazilo oko 1,1 gram heroina, i protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, za krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.
Operativnim radom, u stanu dvadesetpetogodišnjeg mladića, u okolini Aleksinca, policija je pronašla oko osam kilograma sirove marihuane i 200 semenki za koje se sumnja da predstavljaju biljnu kulturu “kanabis sativa”. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.
U toku akcije, policija je alkotestirala 2.606 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala sedam vozača, od kojih je jedan imao 3,12 promila akohola u krvi.
U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem akcija na području Policijske uprave.♦