Besplatne radionice popravke bicikala

Besplatne radionice popravke bicikala

23/05/2024 Off By BERB

Danas, 23. maja 2024 godine od 17:00 do 19:00 h , uz podršku Hajnrih Bel fondacije u radionici Praksa makerspace u  okviru  Kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka br. 4 biće održana radionica popravke bicikala.  Domaćini su KC Magacin, Karkatag kolektiv i Udruženje Ulice za bicikliste.

Cilj ovih radionica je osposobljavanje građana i građanki da nauče da sami zakrpe gumu, dotegnu kočnicu ili našteluju menjač i da ne moraju da za svaku sitnicu odlaze kod servisera.  Na ovaj način će smanjiti gužve u servisima, gde će dolaziti samo kad moraju da zamene dotrajali deo, a ne i za one stvari koje mogu sami da poprave i to vrlo brzo. Krajnji cilj projekta je da više ljudi će ćešće i   svakodnevno koristi svoje dvotočkaše od kuće do posla i samostalno rešava probleme nastale u vožnji.
Polaznicima će biti deljen i besplatan primerak priručnika Beograd na pedale koji su u saradnji sa Hajnrih Bel fondacijom napravile UG Ulice za bicikliste.
Tokom  maja, i početkom juna biće održano još 3  radionice u vezi popravke najosnovnijih delova bitnih za funkcionisanje bicikla, kao što su  pogon, lanac, glava točka i menjači.
Kontakt: 061-671-0364