Партнерство са Немачком од изузетног значаја за Србију

Партнерство са Немачком од изузетног значаја за Србију

21/05/2024 Off By BERB

Фото: Слободан Миљевић

 

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић примио је данас амбасадорку Савезне Републике Немачке у Београду Анке Конрад са којом је разговарао о актуелним безбедносним темама и сарадњи двеју земаља у областима од заједничког интереса.

Вучевић је нагласио да је партнерство са Немачком од изузетног значаја и да је Србија опредељена за даље унапређење билатералне сарадње.

Према речима премијера, Немачка је највећи спољнотрговински партнер Србије, a велики потенцијал и простор за обликовање те сарадње постоји пре свега у економским аспектима и повећању немачких инвестиција које имају значајан удео у српској економији.

Премијер Вучевић је истакао да је стратешко опредељење нове владе, упркос свим изазовима, наставак вођења одговорне политике мира и стабилности у региону и посвећеност поштовању међународног права и остварењу стратешког циља – улазак у Европску унију.

Премијер је нагласио да је стабилност Западног Балкана кључна и изразио дубоку забринутост због положаја српског народа и актуелне ситуације у јужној српској покрајини.

Амбасадорка Конрад захвалила је на срдачном пријему и упутила честитке председнику Владе поводом именовања на нову дужност и истакла опредељење Савезне Републике Немачке за унапређење свеукупне сарадње.