Избегличким породицама у Земуну уручени кључеви станова

Избегличким породицама у Земуну уручени кључеви станова

15/05/2024 Off By BERB

Фото: Драган Кујунџић

 

Помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије Душица Поповић и председник општине Земун Гаврило Ковачевић, уручили су кључеве станова за две избегличке породице које су пронашле свој дом у овом београдском насељу и одржали састанак о будућим плановима за збрињавање избеглица и интерно расељених породица.

Општина Земун, уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, током претходних година пружила је подршку за 563 породица избеглица и интерно расељених лица кроз различите видове помоћи. Ова подршка укључује доделу стамбених јединица, грађевинског материјала, економско оснаживање, као и доделу пакета хране, огрева и једнократних новчаних помоћи.

Комесаријат је ту због својих корисника ту смо да помогнемо свима којима је помоћ потребна, јер обезбеђивање крова над главом је најважнији корак у животу сваког човека. Разговор са корисничким породицама нам помаже у још већој мотивацији ка збрињавању свих избеглих лица на територији целе Србије у циљу решавања стамбеног питања.

Комесаријат је Општини Земун доделио средства која су омогућила помоћ за 160 породица и настављамо са радом са истом посвећеношћу како би свака породица имала адекватан смештај и основне услове за живот, рекла је помоћница комесара.

Након уручења кључева присутни су обишли стан породице Мартиновић и пожелели им дуг и срећан живот у свом новом дому.

Градска општина Земун у 2024. години аплицирала је на сва четири јавна позива Комесаријата која су намењена за доделу помоћи за куповину сеоских кућа са окућницом и доделу пакета грађевинског материјала, за избеглице и интерно расељена лица док су у расељеништву.

Захвални смо на сарадњи са Комесаријатом и наставићемо да радимо на томе да сви наши суграђани имају боље услове за живот, истакао је председник општине Земун, Гаврило Ковачевић.