Дачић преузео дужност министра унутрашњих послова

Дачић преузео дужност министра унутрашњих послова

07/05/2024 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић свечаном примопредајом преузео је данас дужност од досадашњег министра Братислава Гашића.

Министар Дачић је пожелео грађанима да имају што мање посла са полицијом, а присутним припадницима МУП-а рекао да је његов циљ да МУП буде најбоље министарство у Влади Републике Србије.

„Шта су наши задаци, то знате, да обезбедимо сигурност, безбедност, стабилност земље, да чувамо уставни поредак, беспоштедна борба против криминала, али и све друго што спада у делокруг рада Министарства унутрашњих послова. Национални интереси и државни интереси су приоритет и у нашем раду, без обзира што морамо да се бавимо и свакодневним активностима. Нема јаке државе Србије, без јаке полиције и војске. Ваши успеси ће бити и моји“, нагласио је министар Дачић.

Истакао је и значај социјално-економског положаја полиције, што ће, такође, бити један од приоритета у раду.

Братислав Гашић се захвалио свим припадницима Министарства унутрашњих послова на залагању, посвећености и највишем степену професионализма који су исказали.

„Без ваших савета, подршке и вашег односа према мени, не бисмо постигли резултате који су сигурно међу најбољима у последњих 20 година“, рекао је Гашић, а новопостављеном министру унутрашњих послова пожелео срећан и успешан мандат.

Министар Дачић уручио је Братиславу Гашићу одличје „Звезда Јакова Ненадовића“ за изузетан допринос и постигнуте резултате у области унутрашњих послова, одбране и безбедности.

„Када добијамо ордене у цркви, кажу – достојан. Ви као колегијум сте најмеродавнији да кажете да ли сам ја достојан овог одличја“, поручио је Гашић доскорашњим сарадницима.