Заједничке активности Србије и Републике Српске у односима са дијаспором

Заједничке активности Србије и Републике Српске у односима са дијаспором

25/04/2024 Off By BERB

Фото: Душко Вукајловић

 

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић састао се данас са министром за европске интеграције у Влади Републике Српске Златаном Клокићем, у Бањалуци. Министри су усагласили текст Меморандума о заједничким активностима у односима са дијаспором које ће две Владе заједно организовати у наредном периоду.

Министри Милићевић и Клокић договорили су низ заједничких активности министарстава Србије и Републике Српске у наредном периоду, укључујући организацију тематских летњих кампова за младе, Видовдански сабор дијаспоре, као и заједничку прославу Дана српског јединства, слободе и националне заставе у једној од западноевропских престоница.

Грађани Републике Српске никада не могу да буду дијаспора у Србији, као што ни грађани Србије се у Републици Српској никада не могу осећати као дијаспора. Ми смо исти народ. Када је тешко, када су притисци и изазови, за наш народ је најважније јединство. Србија и Српска своју снагу црпе из јединства и зато је важно да будемо као народ јединствени где год живели,истакао је министар Милићевић.

Министар Милићевић синоћ је у Бањалуци, заједно са министром одбране и мандатаром нове Владе Милошем Вучевићем, присуствовао обележавању Дана Града. У име првог потпредседника Владе Ивице Дачића, министар Миличћевић примио је признање Кључ Града и Повељу почасног грађанина Бањалуке.