За мере популационе политике у Опову у овој години 8 милиона динара

За мере популационе политике у Опову у овој години 8 милиона динара

25/04/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је да је Министарство у претходне две године издвојило приближно 20 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице у општини Опово.

Кисић је, приликом обиласка новоизграђеног дечијег игралишта у овом месту, истакла да је за спровођење мера популационе политике, општина Опово прошле године добила нешто више од 11 милиона динара, те да су тим средствима изграђена два дечија игралишта у Опову и Сакулама, опремљени породични паркови, а обезбеђен је и фитнес на отвореном.

Подстакнути оваквим одличним радом општине Опово, са великим ентузијазмом смо и ове године, са више од осам милиона динара, подржали њихове пројекте, поручила је министарка.

Како је навела, циљ свих активности је да будемо окружени младима, да нас има што више и да се целом Србијом само виде дечији осмеси.

Председник општине Опово Милош Марков истакао је да је подршка Министарства од великог значаја за све грађане ове општине и да су у Опову, захваљујући додељеним средствима, изграђени и опремљени простори где целе породице могу да бораве, уживају и заједно проводе време.