Почиње изградња новог вртића у Алибунару

Почиње изградња новог вртића у Алибунару

16/04/2024 Off By BERB

Фото: Министарство просвете

 

У Алибунару је данас положен камен-темељац за изградњу новог вртића у оквиру Предшколске установе “Полетарац”. Изградњом новог објеката биће обезбеђено 220 нових места за малишане са територије општине Алибунар, који ће бити подељени у 11 група. Инвестиција је вредна преко 150 милиона динара, а вртић ће се простирати на површини од око 1.450 метара квадратних.

Министаркa просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће изградњом нових, као и доградњом, адаптацијом и опремањем постојећих објеката, Министарство просвете ради на ширењу капацитета предшколских установа широм Србије, чиме даје подршку родитељима, деци и локалној самоуправи.

Ђукић Дејановић је рекла да је важно да предшколским васпитањем и образовањем обухватимо што већи број деце, док се посебна пажња посвећује унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања
Како је нагласила, посебна пажња посвећује унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања.

Председница општине Алибунар Зорана Братић изјавила је да се полагањем камена-темељца за нови вртић улазимо у реализацију најважнијег пројекта у Општини Алибунар.

Братић је рекла да ће најмлађи суграђани коначно ће добити адекватан простор за одрастање и образовање, чиме ће се пружити подршка породицама и родитељима и новим генерацијама које су наша будућност.

Кроз реализацију овог пројекта, као и других које спроводимо, општина Алибунар настоји да створи окружење у којем ће деца имати све услове за безбедно и срећно детињство, указала је председница општине Алибунар.

Ово је заједнички успех и због тога желим да се захвалим Влади Републике Србије и Министарству просвете на подршци у реализацији овог пројекта, поручила је Братић.

Изградња нових вртића спроводи се у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, које Министарствo просвете реализује уз подршку Светске банке. Циљ пројекта је повећање обухвата деце у систем предшколског васпитања и образовања, као и унапређење квалитета истог.

На унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања ради се кроз обуке и менторске подршке које је до сада прошло преко 20.000 васпитача, као и кроз примену Нових основа програма.

Важан аспекат Пројекта је и инклузија малишана у систем предшколског васпитања и образовања од најранијег узраста, поготово оних из социјално осетљивих група.