Настава у ОШ ,,Владислав Рибникар“ до одлуке о меморијалном центру

Настава у ОШ ,,Владислав Рибникар“ до одлуке о меморијалном центру

16/04/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да ће се образовно-васпитни рад Огледне основне школе ,,Владислав Рибникар“ у школској 2024/2025. години организовати у постојећем простору школе, а до одлуке о Меморијалном центру и почетка грађевинских радова на реконструкцији школе.

 

Ђукић Дејановић је навела да је ова одлука донета након анкете спроведене међу родитељима и запосленима у школи, путем које се 97 одсто њих изјаснило да желе да школа остане у постојећем објекту до почетка грађевинских радова.

Министарка је захвалила родитељима и запосленима што су и на овај начин узели учешће у доношењу одлука које су важне за школу и ученике.
Како је навела, врло је важно за ученике и запослене да почетак наредне године буде у потпуности известан.

Ово је посебно значајно за прваке и њихове родитеље који ће од јесени кренути у ову школу како би кроз учење и игру остварили свој максимални потенцијал, рекла је Ђукић Дејановић.

Министарка је нагласила да је пред свима један сложен процес и да ће се уз наредне консултације и широк дијалог о Меморијалном центру доћи до решења.

Ђукић Дејановић је подсетила да је формирана Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, која усмерава и усклађује активности на успостављању Меморијалног центра.

Радна група, у односу на потребе породица жртава злочина и шире заједнице, а на основу претходних консултација и добијених информација, предложиће конкретне мере које би требало предузети поводом успостављања Меморијалног центра.