Поштанска марка у циљу збрињавања најугроженијих избегличких породица

Поштанска марка у циљу збрињавања најугроженијих избегличких породица

15/04/2024 Off By BERB

Фото: Драган Кујунџић

 

Промоција дистрибуције доплатне поштанске марке „КРОВ 2024“, која се и ове године штампа у тиражу од 1.500.000 примерака са циљем да помогне стамбеном збрињавању најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица куповином сеоских домаћинстава, одржана је данас у ПТТ музеју у Београду.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић истакла је да се ова хуманитарна акција спроводи од 2010. године и да је до сада из средстава прикупљених продајом доплатне поштанске марке купљено 125 сеоских домаћинстава и збринуто исто толико угрожених породица које су, захваљујући овим средствима, добиле кров над главом и позвала све заинтересоване да куповином доплатне поштанске марке „КРОВ 2024“ помогну најугроженије породице.

Станисављевић је рекла да с циљем да се и у 2024. години пружи подршку у решавању стамбених потреба најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица које имају пребивалиште, односно боравиште у јединицама локалне самоуправе које нису у могућности да реше проблем њиховог трајног збрињавања, Комесаријат је предложио издавање доплатне поштанске марке „КРОВ 2024“ у периоду од 15. априла до 28. априла 2024. године у тиражу од 1.500.000. примерака, у апоенима од 10 динара.

Како је навела, средствима прибављеним продајом доплатне поштанске марке планира се куповина до седам сеоских домаћинстава за збрињавање најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица.

Директор Поште Србије Зоран Ђорђевић нагласио је да Пошта Србије снажно подржава ову хуманитарну акцију Владе Србије и Комесаријата, уз велику захвалност свим грађанима који су јој допринели од 2010. године до данас.

Према његовим речима, стамбено збрињавање најугроженијих породица од виталног je значаја за изградњу одрживих и праведних друштава и заједница.

Иницијатива која пружа наду и сигурност онима којима су најпотребније, симболично је приказана у дизајн решењу Поште Србије, којe верујемо да ће се допасти свима, поручио је Ђорђевић.

Ђорђевић је упутио позив грађанима да и овога пута покажу солидарност и слањем бар једне пошиљке у периоду од 15. до 28. априла допринесу успешној реализацији још једног циклуса.

Станисављевић и Ђорђевић су након промоције залепили прву поштанску марку „КРОВ 2024“ на разгледницу коју су симболично послали једној избегличкој породици која је захваљујући овој хуманитарној акцији решила своје стамбено питање и обишли ПТТ музеј.