Отварање изложбе Славка Крунића “Та дивна неостварења” 3. априла у Галерији РТС

Отварање изложбе Славка Крунића “Та дивна неостварења” 3. априла у Галерији РТС

31/03/2024 Off By BERB

У Галерији РТС у среду, 3. априла 2024. године у 19 часова отварања се изложба слика Славка Крунића „Та дивна неостварења“.

У име Савета за ликовно стваралаштво РТС публику ће поздравити Маја Живановић, а о делу Славка Крунића говориће књижевница Мирјана Огњановић, музички уметник Един Карамазов, историчарка уметности Милица Зорић и аутор.

Мислим да је Славко Крунић сликар који памти. Памти оно што је видео, и у сликарству и у животу. Он не пресликава, јер он памћењу додаје фантазију и тако открива могуће светове. Време у коме он данас живи и слика је време технике, нових медија, време постварења човека. То време ради против њега. Али он осећа ово време противуметности. Савремени уметници-техничари желе да у уметност уведу заборав, несвесни истине да уметност ради против заборава. Уметност увек тежи кружењу и повратку“ –

Бранко Кукић, из текста у каталог изложбе.

 

Славко Крунић је рођен 1974. у Београду. Дипломирао је на београдском Факултету ликовних уметности 1998. године, у класи професора Радомира Рељића. Магистрирао је 2002. у класи професорке Анђелке Бојовић. Од 2000. године члан је УЛУС-а, а од 2011. УЛУПУДС-а. Излагао је на тридесет девет самосталних и преко двеста групних изложби у земљи и иностранству. Од 2010. до 2015. године радио је као илустратор за Политикин Забавник.

Књигу „Сатириконе“ објавио је са француском књижевницом Елоди Пинел. Са књижевницом Мирјаном Огњановић уприличио је три књиге – „Управа неукаљаних части“ (Академска књига), „Несаница за двоје” (Booka) и „Маузолеј” (Алтанова), да би четврту књигу „Лажне бајке“ (Booka) реализовали заједно са писцем Давидом Албахаријем. Са списатељицом Сањом Домазет приредио је књигу „Мале богиње“ (Службени гласник). Своју монографију „Маузолеј несавршенства“ (Unicorn) са текстом Била Гулда, америчког музичара и продуцента, објавио је у Лондону. Илустровао је књигу „Књига које нема“ Ђорђа Балашевића. Илустровао је каталог, плакат и билборд опере „Вертер“ Народног позоришта у Београду, као и плакат и билборд за оперу Севиљски берберин. Његови радови се могу наћи на омотима музичких издања светски познатих извођача, међу којима су: Един Карамазов, The Toasters, Rotterdamska jazz foundation, Deepsteady и Dr. Deadlock and Conga line. Слике му се налазе на ексклузивној амбалажи козметике Vleshel Barcelona.

Живи и ради у Београду и Новом Саду.

Изложба траје до 5. маја 2024. године.

Добро дошли!

 

Радно време Галерије РТС: од 14 до 20 часова радним данима, викендом од 10 до 15 часова.