Predsednik Vučić obišao dežurnu jedinicu lovačke avijacije u Batajnici

Predsednik Vučić obišao dežurnu jedinicu lovačke avijacije u Batajnici

31/03/2024 Off By BERB

Piše/Foto: Ranka Čičak

 

Predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske, Aleksandar Vučić, obišao je danas aerodrom Pukovnik – pilot Milenko Pavlović u Batajnici i obišao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. S njim su bili i predsednica Skupštine Ana Brnabić, dosadašnji ministar vojni i budući premijer Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali, a kasnije je stigao i Milorad Dodik.

Posle obilaska ratne opreme, na konferenciji za novinare, Dodik je zahvalio što je pozvan i rekao da se Republika Srpska raduje svakom uspehu Srbije.

Vučević se zahvalio vojsci na uspešnoj saradnji i obećao da će njegova vlada najviše novca odvajati za vojsku.

Vučić je na pitanje o balonu koji je juče lebdeo nad Valjevom odgovorio da je naredio dizanje dva aviona MIG29, pa je balon nestao. Raspitivao se o balonu i rekli su mu da nije ništa opasno. Ipak je najavio da će ubuduće svaka nezvana letilica biti oborena. Najavio je nove domaće dronove, a i razgovor s Makronom o nabavci borbenih aviona Rafala. Iz Francuske su nabavljeni i najmoderniji radari. Srbija bi rado kupila i oružje iz Kine, ali ima problema oko uvoza.

Pitali su ga i ko je Oskar iz zaštićene komunikacije telefona kriminalaca, a on kaže da se ponadao da je to on, jer je Oskar častan čovek kojeg kriminalci napadaju. Posle se utvrdilo da se na jednom snimku pojavljuju i imena Vučić i Oskar, pa je Vučićeva radost kratko trajala.

Na pitanje o migraciji glasača ponavlja da je Srbija jedna izborna jedinica i da svako može glasati gde želi, ali ne dva puta.

O tužbi Kosova protiv Srbije za genocid, kaže da Kosovo to ne može, jer nije priznato, ali možda će iskoristiti priliku, ako uđe u Savet Evrope.

Našu opoziciju Vučić optužuje da šuruje sa stranim silama, koje su im čak odredile i ime izborne liste za Beograd.

Pohvalio je rad policije u traženju nestale devojčice.