За прву фазу реконструкције крова ГУ Зајечар 20 милиона динара

За прву фазу реконструкције крова ГУ Зајечар 20 милиона динара

28/03/2024 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обишао је данас у Зајечару зграду Градске управе, за чију је прву фазу реконструкције крова МДУЛС из овогодишњег буџета определило 20 милиона динара. Он је том приликом изразио уверење да би нови јавни позив за доделу средстава из Фонда за локал могао бити упућен током године, након ребаланса буџета, чиме би МДУЛС било у могућности да подржи комплетну реконструкцију кровног покривача.

Говорећи о успешној сарадњи министарства и ове локалне самоуправе, министар је подсетио на то да је МДУЛС са укупно 25 милиона динара раније подржало увођење система е-парламент, те да је финансирало реновирање канцеларија у оквиру два спрата другог објекта Градске управе, а који је данас такође обишао.

На састанку одржаном са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и његовим сарадницима било је речи о изазовима са којима се град суочава, те о многим реализованим, као и планираним капиталним пројектима. Састанак је уједно био прилика да министар градској управи донира 20 лаптоп рачунара као вид подршке развоју и функционисању електронске управе.

Након састанка, министар и руководство Зајечара обишли су радове на асфалтирању улице у центру града.

Истакавши значај политике интегралног развоја целе Србије, коју спроводе Влада Србије и председник Републике Александар Вучић, министар је изразио уверење да ће Зајечар ускоро добити велику привредну инвестицију, као резултат заједничког рада ове локалне самоуправе и државног врха.

Током данашњег боравка у Зајечару, Мартиновић је посетио удружење жена „Ромула“, етно домаћинство „Ивковић“ у селу Лесковац, а обишао је и Визиторски центар на касно-античком локалитету „Феликс Ромулијана“.