Почиње изградња нове фабрике компаније „Шоји” у Инђији

Почиње изградња нове фабрике компаније „Шоји” у Инђији

18/03/2024 Off By BERB

Извор: srbija.gov.rs/Фото: Танјуг

 

Председник Републике Србије Александар Вучић и представници Владе Србије присуствовали су данас у индустријској зони у Инђији полагању камена темељца за изградњу нове фабрике компаније „ЈФЕ Шоји Србија”, у којој ће посао добити између 100 и 150 људи.

Фабрика ће производити језгра мотора са широким спектром примене, од електричних апарата за домаћинство до помоћних и главних мотора за аутомобилску индустрију.

Вучић је на церемонији изјавио да је реч о веома важној инвестицији, вредној приближно 50 милиона евра, додавши да ће фабрика користити најновију технологију и да ће допринети доласку нових јапанских инвестиција.

Амбасадор Јапана у Београду Акира Имамура изразио је задовољство због тога што је компанија „Шоји” за своју прву фабрику у Европи изабрала баш Србију и Инђију, при чему је исказао захвалност Влади и председнику Србије на континуираној помоћи јапанским компанијама.

Полагању камена темељца присуствовали су и министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, помоћник министра просвете за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић, председник Општине Инђија Владимир Гак, као и извршни директор компаније „ЈФЕ Шоји корпорејшн” Јошицугу Кобајаши.