Skupština Srbije nastavila rad

Skupština Srbije nastavila rad

18/03/2024 Off By BERB

Piše: Ranka Čičak/Foto: patlament.gov.rs

 

Formirano je 16 poslaničkih grupa. Opozicija je bila gruba prema Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, koja je predložena za novu predsednicu Skupštine. Bilo je puno ružnih reči koje nije vredno ni pominjati.

Milenko Jovanov, predsednik poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, nabrojao je sve rezultate koje je postigla do sada Ana Brnabić.

Rođena je 1975. godine u Beogradu. Poseduje master diplomu univerziteta Hal iz Velike Britanije. Iza nje je više od 10 godina rada u međunarodnim organizacijama, sa stranim investigorima, lokalnim samouoravama i u javnom sektoru u Srbiji. U avgustu 2016. godine izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, a zatim izabrana za predsednicu Vlade. Zahvaljujuci njoj, Srbija je danas zemlja sa četiri naučno tehnološka parka u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku i ima najnapredniji IT sektor…

Dok je govorio Jovanov, iz opozicionih redova stizale su upadice i uvrede. Ana Brnabić je sve dostojanstveno izdržala. Skupština nastavlja rad sutra, kada se očekuje kraj rasprave i glasanje za novu predsednicu.