Субвенцију за куповину прве некретнине до сада добило 614 породица

Субвенцију за куповину прве некретнине до сада добило 614 породица

16/03/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић обишла је породицу Марјановић, која је, уз помоћ субвенције за куповину прве некретнине мајкама, купила кућу у Липовици у Барајеву. Министарка Кисић истакла је да је додела ових субвенција једна од најзначајнијих пронаталитетних мера наше државе, која је до сада додељена за 614 мама.

„Велико је задовољство бити у дому дивне породице Марјановић, то је једна од породица која је добила субвенцију за куповину прве некретнине. Били смо пресрећни када смо видели колико ова кућа одише топлином и љубављу и како се у свакој соби чује дечија граја. Управо је то циљ свих наших активности, да се целом Србијом ори дечија граја и осмеси“, рекла је Кисић.

Министарка Кисић је истакла да је циљ државе да до 2027. године више од 2.000 породица обезбеди свој дом уз помоћ ове субвенције, коју држава на иницијативу председника Србије Александра Вучића исплаћује од 2022. године.

Мајка Тања, која је добила субвенцију за куповину прве некретнине, захвалила се на подршци државе, јер је тиме њеној породици омогућено да има свој дом.

„Безрезервно сам захвална на овој подршци и препоручила бих сваком ко је у могућности и ко испуњава услове да се пријави и прође ову процедуру, јер заиста вреди“, рекла је мајка.