Унапређење сарадње Србије и Академије за европско право

Унапређење сарадње Србије и Академије за европско право

01/03/2024 Off By BERB

Фото: Зоран Николић/Министарство правде

 

Министарка правде Маја Поповић разговарала је данас са директором Академије за европско право (ЕРА) Жан-Филипом Ражадом o унапређењу сарадње Републике Србије и Академије за европско право.

Министарка Поповић је истакла значај едукације српских судија, јавних тужилаца и адвоката из области права Европске уније, кроз тренинге које Академија за европско право организује у сарадњи са Правосудном академијом.

У том циљу, изразила је спремност Републике Србије да се укључи у JUSTICE Програм Европске комисије и да постане пуноправна чланица Академије за европско право, што ће отворити прилику за домаће правне стручњаке да интензивније похађају едукативне програме финансиране у оквиру овог Програма, а имплементиране од стране Академије за европско право у сарадњи са Правосудном академијом.

Директор Ражад изразио је задовољство због намере Републике Србије за унапређење даље сарадње и истакао спремност Академије за европско право да Србија постане њена пуноправна чланица.

Састанку су присуствовали директор Правосудне академије Ненад Вујић, помоћник министарке правде Бранислав Стојановић и заменица директора Правосудне академије Маја Прелић Симовић.