Koncert “Violina za ceo život – oduvek sa muzikom” 26. februara u Italijanskom institutu za kulturu

Koncert “Violina za ceo život – oduvek sa muzikom” 26. februara u Italijanskom institutu za kulturu

25/02/2024 Off By BERB

Koncert pod nazivom „Violina za ceo život – oduvek sa muzikom“ mlade italijanske violinistkinje Marije Serene (Moli) Salvemini uz klavirsku pratnju maestra Pjetra Laere, u organizaciji Udruženja „Nel Gioco del Jazz“, održaće se u ponedeljak, 26. februara u 19.00 časova u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Cilj ovog projekta jeste promocija savremene italijanske kulture zahvaljujući umetnici koja je, uprkos svojoj mladosti, već dostigla zapažene umetničke domete i nastupila na nekim od najprestižnijih svetskih pozornica, izvodeći repertoare izuzetne instrumentalne virtuoznosti. Ova osamnaestogodišnjakinja „govori“ mladima univerzalnim jezikom muzike, koji oduvek omogućava susrete i poređenja različitih kultura.

Projekat „Violina za ceo život – oduvek sa muzikom“ pobedio je na konkursu „Per Chi Crea“ Italijanskog društva autora i izdavača (Siae) koji podrazumeva međunarodne turneje za umetnike mlađe od 35 godina, a finansiraju ga Ministarstvo kulture Italije i Siae.

Ovaj koncert je deo međunarodne turneje koja obuhvata devet zemalja i trinaest gradova, među kojima su Berlin, London, Brisel, Lugano, Krakov, Beograd, Dubrovnik, Krf i Ljubljana.

https://iicbelgrado.esteri.it/sr/gli_eventi/calendario/concerto-un-violino-per-la-vita-con-la-musica-da-sempre-di-maria-serena-salvemini/