Подршка родитељима у Зрењанину који раде суботом

Подршка родитељима у Зрењанину који раде суботом

24/02/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

У Зрењанину ће почетком марта почети пилот пројекат подршке родитељима који раде суботом, а који ће омогућити да деца док су родитељи на послу бораве у вртићу.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура потписали су Меморандум о сарадњи на спровођењу овог пројекта.

Министарка Кисић навела је да постоје различита занимања која подразумевају рад и дежурства и викендом и да су родитељи у Зрењанину исказали потребу за оваквим видом подршке.

Ово је један леп и важан пројекат, јер ће родитељи знати да су деца на сигурном, са својим вршњацима и то је једна права врста подршке која је кроз овај пројекат обезбеђена, навела је Кисић, која је захвалила запосленима у вртићима који су се одазвали да подрже овакав вид активности.

Кисић је нагласила да је град Зрењанин прави пример спровођења мера популационе политике, да се сваке године рађа све више беба и да у овом граду не постоји листа чекања када је у питању упис деце у вртиће, што је веома важно.

Како је навела, подршка државе породицама је никада већа. Поред финансијске подршке постоји и подршка мајкама за субвенције за куповину прве некретнине, као и различите активности локалних самоуправа, за које је и ове, као и прошле године, издвојено 400 милиона динара.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да је овај пројекат још један важан корак ка унапређењу мера популационе политике у овом граду и захвалио Министарству за бригу о породици и демографију на подршци.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетили су у Зрењанину и вишечлану породицу, која има четворо деце, а министарка Кисић истакла је да је пуна кућа деце највећа срећа на свету.