Свеобухватна подршка државе оболелима од ретких болести

Свеобухватна подршка државе оболелима од ретких болести

20/02/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић је у Панчеву, у 6. ЦФ ружичњаку, засадила ружу, која је симбол оболелих од цистичне фиброзе, истакавши да је у претходном периоду држава урадила много када је у питању побољшање квалитета живота оболелих од ретких болести.

Са поносом и срећом могу да кажем да смо, од последњег виђења у Новом Пазару, где смо такође засадили руже, реализовали оно што смо се договорили, да је значајно број деце добио терапију и да ћемо тек урадити много тога заједно, поручила је Кисић.

Поносна сам што живимо у држави која уради оно што обећа и срећна што у очима родитеља видим истинску срећу што ће њихова деца имати безбрижно, срећно и здраво детињство и нормалан живот, рекла је министарка Кисић.

Кисић је нагласила да се данас издваја више финансијских средстава када је у питању лечење ретких болести, а да при Министарству за бригу о породици и демографију ради Група за подршку породицама са децом која су оболела од ретких болести и осталима који су оболели од ретких болести, чије су активности усмерене ка побољшању услова живота ових породица.

Ретке болести данас више нису болести о којима причамо ретко. Много је још посла пред нама, али сам сигурна да заједно апсолутно можемо све, поручила је Кисић.

Руже у 6. ЦФ ружичњак, којима су симболично нацртана плућа, засадили су и директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић, градоначелник Панчева Александар Стевановић, предстдавници Удружења за помоћ и подршку особама са цистичном фиброзом Србије и представници здравствених институција из овог града.