Компанија „Toyo Tire“ може да рачуна на подршку Владе Србије

Компанија „Toyo Tire“ може да рачуна на подршку Владе Србије

15/02/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са генералним директором јапанске компаније Toyo Tire Такашијем Шимицуом. Јапанска компанија „Toyo Tire Corporation“ је један од највећих светских произвођача аутомобилских гума, основана 1945. године.

Премијерка је поручила да су јапанске компаније увек добродошле и да компанија Toyo Tire може да рачуна на сваку врсту подршке Владе Републике Србије. Изнела је задовољство чињеницом да је ова јапанска компанија управо у Србији основала свој први производни погон са седиштем у Инђији.

Према њеним речима, Србија појачано инвестира у развој и примену вештачке интелигенције и ИТ технологија у индустрији, што се позитивно одражава на сарадњу са јапанским и свим светским компанијама које послују у нашој земљи.

Генерални директор Такаши Шимицу истакао је значајан напредак фабрике Toyo Tire у Инђији, која је свечано отворена 2022. године, а вредност инвестиције износила је скоро 400 милиона евра. Он је пренео да ова фабрика може да се похвали беспрекорним квалитетом производа, који се највише извозе на тржиште Сједињених Америчких Држава, Канаде и Европске уније.

Такаши Шимицу је изнео посебно задовољство поводом успешне сарадње са Универзитетом у Новом Саду, и најавио додатна улагања и инвстиције у Србији.

Састанку је присуствовао и амбасадор Јапана у Србији господин Имамура Акира.