Svečano: Pupinov most povezan sa Ovčom

Svečano: Pupinov most povezan sa Ovčom

03/10/2015 Off By

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta


otvaranje-pristupa-mos

 

Info: Agencije

 

PRISTUPNU saobraćajnicu mosta Mihajlo Pupin otvorili su danas ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang, a presecanju vrpce prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić.

Radi se o pristupnom putu Pupinovom mostu od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara.
Mihajlović je najavila da će preostali deo pristupne saobraćajnice od Ovče do Pančevačkog puta biti završena do kraja godine, kada će biti završen ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u dužini od 21 kilometar.
Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.
Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca – od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.


smedervoVučić: Kinezi zainteresovani za Smederevsku železaru

PREMIJER Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle puštanja saobraćajnice od Pupinovog mosta do Ovče, da se vode ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo i da bi već u novembru mogao da bude postignut dogovor.
Vučić je rekao da je cilj vlade da svih 5.000 radnika Železare ostane na svom poslu i da se poveća proizvodnja.
On je istakao da se Železara sa novim mendžmentom – HPK Inženjeringom bori u veoma teškim uslovima na globalnom tržištu čelika, bakra i aluminijuma, čije su cene dosta pale, pa u toj oblasti ima bezbroj problema.
Podsetio je da 9. oktobra treba da bude pokrenuta proizvodnja u drugoj visokoj peći u Železari, što će biti od presudnog značaja za povećaćanje industrijske proizvodnje i BDP-a.♦