Aleksandar Vučić: jeste li čuli bar jedan dokaz da je Pajtić prisluškivan?

Aleksandar Vučić: jeste li čuli bar jedan dokaz da je Pajtić prisluškivan?

02/10/2015 Off By

Potrudili su se da umešaju i američkog ambasadora, koji je demantovao, a svakako ne bi lagao. Kad bi javno pitali ko nije govorio istinu, Kirbi ii Pajtić, zna se šta bi bio odgovor. Moj je odgovor da je svakako Kirbi govorio istinu


bezbednosni forum
Info: Ranka Čičak

 

POSLE svog izlaganja na Evropskom bezbednosnom forumu, predsednik Vlade Sbije, Aleksandar Vučić, došao je među novinare da da izjavu. Kolege iz Vojvodine zanimalo je hoće li prihvatiti poziv Bojana Pajtića da zajedno idu na detektor laži na temu- prisluškivanje.

Vučić je pitao kakve veze on ima s tim:
– Nisam ja rekao da mene Pajtić prisluškuje. Zanimljivo je da on o navodnom prisluškivanju nema nikakve dokaze. Jeste li čuli bar jedan dokaz da je Pajtić prisluškivan? Niste. Niste dobili ni odgovor kako su u sve umešali i američkog ambasadora. Sada bi da kažete kako su i mene prisluškivali, ali mene je MUP, a njega BIA. Ne bavite se time ko je mene i kako prisluškivao. Eto kako su završile njihove tvrdnje – nisu doneli ni jedan dokaz. A potrudili su se da umešaju i američkog ambasadora, koji je demantovao, a svakako ne bi lagao. Kad bi javno pitali ko nije govorio istinu, Kirbi ii Pajtić, zna se šta bi bio odgovor. Moj je odgovor da je svakako Kirbi govorio istinu. On je častan čovek. Dajte mi jedan dokaz o istinitosti Pajtićevih izjava. On sada ne sme da se obrati novinarima, jer bi morao da dokazuje da li je Kirbi lažov.
– Pošto dokaza nema, ide dalje i ustanovljava da je Vučića prisluškivao MUP, a ne BIA: E, svaka čast, toje izvanredan dokaz.
Jovana Štetin iz Vojvođanske TV1
– Pomenuli ste da ste i vi prislušlivani. Šta vi znate o tome i kada je to bilo?
– Nemojte o tome. Ja sam to znao. Ali, moj je posao da štitim državu i nisam imao vremena da čitam detalje.
– A da li ste to prijavili?
– Šta da prijavljujem? Neko ko je bio na vlasti mislio je da ga ja zanimam. Ja mislim da je to bilo protiv pravno. Ne znate ni sami šta biste me pitali, pošto ste zaboravili da dobijete instrukciju od Pajtića, koji se hvali da je prikrivao krivično delo. Ja nisam prikrivao ništa, nisam ni učestvovao u tome. O ovome sam već govorio, ali vi ne pratite moje konferencije za novinare. Ja sam već bezbroj puta rekao da su oni, recimo u vidu borbe protiv ekstremista to radili. Pa kažu – Vlada Đukanović je ekstremista i daju nalog za prisluškivanje. Ukače njega, a onda je to razlog da i mene prikače.Tako vam se zvala i jedna od deklaracija, po nazivu jedne biljke čudnovate. I tako sam deset puta praćen u okviru praćenja drugih ljudi za koje je sud davao nalog. Da li je bilo protiv pravno -mislim da jeste, ali šta sad da radim? Kao što vidite, nisam ukrao ništa. Pošto nisam, baš me briga.
Na pitanje hoće li ići u Albaniju i ima li bezbednosnu procenu za taj put, Vučić kaže da ga ne interesuje procena, a odluku još nije doneo.
– A kako da idem kod Rame, kad on zove i Tačija i neke druge. Ne smeta meni da Tači ide na neki politički skup, ali, kako bih vam rekao? Nisam još razmiščjao, odlučiću narednih dana. Pravo da vam kažem, imam mnogo posla.
Na sledeće pitanje, hoće li u Srebrenicu, rekao je:
– U Srebrenicu idem svakako.
O smanjenju srpskog deficita, za koje je samo sat ranije rekao studentima Pravnog da je tri puta veći od planiranog, Vučić najavljuje tačne podatke na sutrašnjoj konferenciji za noviare:
– Podaci su dobri. Sreća, nisu se javljali ovi stručnjaci iz senke da daju svoje ocene. Planirali su 7 milijardi, a mi u septembru imamo samo 3. Iako smo platili visoke kamate kredita bivših vlasti. Ide veoma dobro. Videli ste, to kaže i Fiskalni savet i MMF. Hoćemo li uspeti da uredimo druge stvari oko javnh preduzeća, pre svega privatizaciju videćemo. Ako to uspemo, Srbija je na dobrom putu. Izašla je iz recesije i neće se skoro vraćati u recesiju.Na putu smo dinamičnog rasta i tako ćemo nastaviti.♦