Промоција домаћих привредника на америчком тржишту

Промоција домаћих привредника на америчком тржишту

03/02/2024 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић разговарао је данас у Вашингтону са замеником помоћника трговине САД за Европу и Евроазију Дејвидом де Фалком, о оснаживању привредне сарадње две земље и потреби да се ниво инвестиција у оба правца драстично повећа у наредном периоду.

Цветковић је изнео планове наше земље који се тичу кључних привредних пројеката и посебно је апострофирао ЕКСПО 2027 као одличну прилику да се у пројекат укључе америчке компаније.

Министар Цветковић је нагласио да је Србија препозната као земља са највећим потенцијалом за инвестирање, снажном економијом и спремношћу да се на конкурентан начин укључи у глобално тржиште, позивајући америчке привреднике да инвестирају у нашу земљу.

„Министарство привреде Србије наставља са програмима подршке за домаће и стране инвеститоре. Заинтересовани смо да се активно укључимо у промоцију домаћих привредника на америчком тржишту. Подржаћемо наше компаније да учествују на једном од највећих сајмова Селект УСА који ће бити одржан крајем јуна у Вашингтону“ рекао је Цветковић.

Де Фалко је истакао да је Србија дефинитвно економски хаб југоисточне Европе и да представља мотор развоја целог региона. Он је рекао да је то јединствена прилика да се привуче још више америчких инвестиција, као и да ће админстрација САД и даље охрабривати своје компаније да долазе у Србију.

Цветковић и Де Фалко су се сложили да је темељ добрих односа посвећеност председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије Ане Брнабић, изградњи политичких и економских односа са САД и промовисање Србије као земље која има одличан пословни амбијент где су америчке компаније добродошле.