Министар Цветковић разговарао са представницом Америчког трговинског представништва у Вашингтону

Министар Цветковић разговарао са представницом Америчког трговинског представништва у Вашингтону

31/01/2024 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде у Влади Републике Србије Слободан Цветковић разговарао је данас у Вашингтону са представницом Америчког трговинског представништва Силвијом Савић о додатном унапређењу билатералне економске сарадње.

Цветковић је истакао да Србија континуирано ради у циљу унапређења пословног амбијента, а посебно у области законске регулативе која треба да буде главна логистика за инвестиције, започињање бизниса, трговинску сарадњу са што мањим бројем баријера.

Министар је изразио наду да ће САД убрзо обновити Генерални систем преференција са Републиком Србијом, и указао да би, за додатно подстицање привредних односа Србије и САД, било значајно да имамо Споразум о избегавању двоструког опорезивања.

Канцеларија америчког трговинског представника (УСТР) је одговорна за развој и координацију америчке политике међународне трговине, робе и директних инвестиција, као и за надгледање преговора са другим земљама.

Америчко трговинско представништво у име америчке владе је задужено да унапређује трговинске односе са другим државама и да ради на унапређењу прописа који могу доприносити да се трговина одвија динамичније и без било каквих административних и бирократских препрека.