Унапређење административних поступака у области регистрације лекова

Унапређење административних поступака у области регистрације лекова

30/01/2024 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић истакао је данас седници Националног координационог тела за трговину (НКТОТ) да се интензивно ради како би се државна администрација на најбољи могући начин припремила за повећан обим посла који ће бити последица увећања буџета за иновативне лекове за више од 200 милиона евра у наредне три године.

Министар Момировић је додао да је приватни сектор кроз Америчку привредну комору у Србији, Савет страних инвеститора и Привредну комору Србије лоцирао, пре свега, административне потешкоће са којима се суочава Агенције за лекове и медицинска средства.

Министарство ће, како је објаснио Момировић, кроз Национално координационо тело за трговину, бити подршка привреди у олакшавању пословање у Србији. Он је додао да су у претходних годину дана видљиви значајни помаци у правцу ефикаснијег и бржег рада државне администрације, како би грађанима били доступни иновативни лекови и терапије.

Данашњи састанак представља наставак разговора о унапређењу административних поступака Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС) у области регистрације лекова, обнове регистрације и варијација регистрације.