Пројектован раст БДП од 3,5 одсто у овој години

Пројектован раст БДП од 3,5 одсто у овој години

25/01/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој речено да пројектован раст БДП за 2024. годину износи 3,5 одсто.

Брнабић је истакла да су грађевинарство, путна инфраструктура, туризам, услуге и нова тржишта области које су кључне за остваривање планираног привредног раста, што се показало и у протеклој години.

Премијерка је оценила да је детаљно сумирање резултата из протекле године важно како би наставили са растом привреде који је планиран за 2024. годину и похвалила остварени раст од 2,5 одсто, у 2023. години.

Како је Брнабић навела, План „Србија 2027“ за период од 2024. до 2027. године предвиђа свеобухватни развој Србије, међу којима су програми за подизање животног стандарда грађана, пројекти у области науке и технологије, образовања, развоја инфраструктуре, индустријализације, енергетике, екологије, пољопривреде, здравства, туризма, као и другим областима од националног значаја.