Милићевић уручио букваре и лектире за ученике српских допунских школа у Немачкој

Милићевић уручио букваре и лектире за ученике српских допунских школа у Немачкој

20/01/2024 Off By BERB

Фото: Милица Гајовић

 

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у Минхену уручио букваре и лектире за укупно 1600 ученика српских допунских школа који наставу похаћају у немачким покрајинама Баварска и Баден Виртемберг.

Министар се у пратњи генералних конзула у Минхену Божидара Вучуревића и Штутгарту Драгана Димитријевића састао са учитељицама допунских школа, а заједно са координаторком наставе Татјаном Хот присуствовао је и часу српског језика за најмлађе ђаке у парохијском дому храма Светог Јована Владимира у Минхену.

Где год живели у будућности никада не заборавите да сте Срби и да је Србија ваша земља. Учите српске обичаје, чувајте српски идентитет, долазите у цркву да научите све о нашој вери… Црква је увек била стожер окупљања и јединства нашег народа. Бићете јаки само онолико колико сте јединствени. Језик, традиција, културна баштина – то су симболи једног народа. Ако нема тих симбола нема ни нашег народа, рекао је министар Милићевић, који је посебно захвалио протојереју Бојану Симићу на доприносу који СПЦ у Минхену даје српским допунским школама.

Опредељење државе Србије је да обезбедимо букваре за све прваке у допунским школама и да обезбедимо лектире за све ученике старијих разреда. Наш циљ је да вам приближимо Србију и да је још више заволите, кад завршите школе и факултете да се вратите у Србију да знање које сте овде стекли искористите у својој отаџбини, рекао је министар и посебно истакакао да се број деце у српским допунским школама у Немачкој повећава из године у годину.