МДУЛС оштро демантује неистините наводе „Нове“

МДУЛС оштро демантује неистините наводе „Нове“

18/01/2024 Off By BERB

Министарство државне управе и локалне самоуправе демантује наводе у дневним новинама „Нова“ објављених 18. јануара 2024. године, да је грађанин Будимир Рикановић уписан на више адреса у Јединственом бирачком списку.

 

Министарство демантује да се Будимир Рикановић 2023. године нашао на бирачком месту у Београду за локалне, а на адресама у Зворнику и Лопарама за парламентарне изборе.

Рикановић је први пут уписан у бирачки списак по пријави пребивалишта 3. фебруара 2022. године на Вождовцу, где је и гласао на парламентарним и локалним изборима одржаним 2023. године и од тада његова адреса у бирачком списку није мењана. Такође, он је гласао у Босни и Херцеговини на парламентарним изборима који су одржани 2022. године и то према изабраном месту гласања у иностранству.

Министарство још једном истиче да су све промене које су вршене у Јединственом бирачком списку засноване на законитим и правно релевантним чињеницама, као и да је ово још један покушај опозиције да код грађана створи забуну и пометњу у вези са Јединственим бирачким списком и да, без обзира на слободно изражену вољу народа на изборима 17. децембра, силом преузму власт у Србији.

Из Министарства напомињему да су избори који су одржани 17. децембра 2023. године били апсолутно демократски, регуларни и легитимни.